Nieuwtjes: algemene vergadering Ter Kuile Fonds 19 november 2023

Mooi bericht over familiegraf Ter Kuile – Wooldriktak Graftombe familie ter Kuile – Stichting Cultureel Erfgoed Enschede – de Stichting Familiegraf mr. Hendrik ter Kuile tot behoud en restauratie van het familiegraf is voortvarend aan het fondsenwerven en gaat daar nog even mee door om de restauratie van het bijzondere familiegraf te bekostigen. Wil je bijdragen aan dit mooie doel van de Wooldrinktak? Laat het weten via terkuilefonds@gmail.com.

Het dagboek van Engelbert ter Kuile (1660-1748) – derde generatie van de familie ter Kuile – wordt gedigitaliseerd en uiteindelijk toegankelijk gemaakt in het Archief Twentse Textielfamilies. Engelbert ter Kuile heeft in 1728 de boerderij ‘De Koelboer’ gebouwd, die nog steeds te zien is op de Alsteedseweg 50A in Haaksbergen. Dank aan de leden van de Hanentak, die dit kostbare en unieke document zoveel generaties hebben bewaard en nu de digitalisering ondersteunen.

Tijdens de algemene vergadering van het Ter Kuile Fonds van 19 november 2023 is een deel van het bestuur van de stichting Ter Kuile Fonds afgetreden: David ter Kuile – oud voorzitter, Frits ter Kuile – oud-secretaris en Saskia ter Kuile – communicatie. Zij zijn opgevolgd door G. ter Kuile, voorzitter vanuit de Pietertak en Basil Ariëns vanuit de Welna- en Nicotak. Het bestuur bestaat nu uit:
PIETER: G. ter Kuile – Voorzitter / Chairman
PIETER: Pieter Zwaan – Penningmeester / Finance
HANEN: Caroline Binneveld-Timan
WELNA: Julia ter Kuile
WOOLDRIK: Karin Huijsman
WELNA en NICO: Basil Ariëns

Wij wensen het bestuur in zijn nieuwe samenstelling alle goeds toe en bedanken de aftredende bestuursleden.

Laat een antwoord achter