2020: verwachte publicatie boek textielfabrieken

Ook 2020 belooft een gedenkwaardig jaar te worden voor de familie ter Kuile. Na (veel) werk door familieleden en de historicus Bas Willink verwachten wij in de herfst van 2020 de publicatie van het boek over de geschiedenis van de textielfabrieken van ter Kuile. Het boek zal op passende wijze gepresenteerd worden.

Bas Willink was ook aanwezig op het jubileum in De Lutte en heeft met deze en gene gesproken om meer details te horen. De zeven hoofdstukken zijn nu in concept klaar. De leescommissie van de familie reageert in verschillende leesrondes op feitelijke juistheid en op leesbaarheid.

Projectmanager Judith Gallandat Huet (Nicotak) coördineert alle reacties en zal straks de productie van het boek begeleiden. In tegenstelling tot het meer privé Jubileumboek, zal dit boek in de handel verkrijgbaar zijn. Al het archiefmateriaal over de textielfabrieken van ter Kuile zijn nog steeds welkom. Ook donaties voor de productie van het boek worden zeer gewaardeerd. Het boek is zijn geheel namelijk mogelijk gemaakt door donaties van familieleden. Stuur hiervoor een e-mail naar terkuilefonds@gmail.com, dan wordt er contact opgenomen. Of doneer rechtstreeks via NL98ABNA0813.0956.70 ten name van Het Ter Kuile Fonds onder vermelding van Textielfabrieken.

Laat een antwoord achter